Zeven nieuwe woningen in plaats van vijf

Het woonproject in de Kruiswegstraat is klaar. Eigen Haard sloopte er vijf oude woningen en bouwde er zeven nieuwe. De woningen voldoen nu al aan de toekomstige strenge energienormen. Eigen Haard kon de sleutels van de nieuwe huurwoningen in de Kruiswegstraat in Zwevegem, aan de huurders overhandigen. Er werd gekozen om de oude woningen af te breken en er nieuwe te bouwen. 

GEEN RENOVATIE
Renoveren leek ons geen goed idee. Zelfs na renovatie zouden het nog altijd oude woningen blijven. Vandaar dat we kozen om die huizen af te breken en er nieuwe te bouwen. Het liet ons ook toe om op de plaats van vijf woningen, nu zeven woongelegenheden te creëren.
Alle woningen hebben twee slaapkamers en zijn geschikt voor 2 á 3 personen. Het geheel bestaat uit drie volledig gelijkvloerse woningen, waarvan de linkse aangepast is voor rolstoelgebruikers.
Boven de gelijkvloerse woningen zijn er drie stapelwoningen van elk twee bouwlagen. Rechts van het project komt er nog een woning met twee bouwlagen. De woningen voldoen nu al aan energienormen die pas in 2021 zullen van kracht worden.

GROENER PROJECT
We doen dit door nieuwe technieken toe te passen en nog beter te isoleren. Zo realiseren we ook een groener project, want belangrijke bouwaspecten als duurzaamheid, milieubewust bouwen en lagere verbruikskosten voor de huurders, worden ten volle ingevuld. We hebben het BEN-label behaald in dit project, wat betekent dat de huurders veel minder energie gaan verbruiken in hun woning, en dus een belangrijke besparing kunnen maken. Het project startte met de sloop van vijf bestaande woningen eind 2018. De kostprijs bedraagt 1.121.242,85 euro. De vooropgestelde timing kon gerespecteerd worden. De huurders konden de sleutels tijdig ontvangen.