Vlaamse Socaal Wonendag - 100 jaar sociaal wonen

In 2019 bestaat sociaal wonen 100 jaar: in 1919 werd de ‘Nationale Maatschappij voor Goedkope Woning en Woonvertrekken’ opgericht, en dat mag gevierd worden. Daarom organiseren de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) en 40 sociale huisvestingsmaatschappijen op zondag 13 oktober de Sociaal Wonendag.

Eigen Haard stelt op zondag 13 oktober haar lopende sociale bouwprojecten op Zwevegems grondgebied voor.

Uitvalsbasis is het nagelnieuwe sociale project op woonzone Losschaert, ingang via de Boerderijstraat in Zwevegem. Tussen 09u30 en 12u30 kan je er een kijkje nemen in de nieuwe sociale woningen, maak je kennis met de historiek van de site aan de hand van een filmpje en een tentoonstelling loodst je door de verschillende sociale huisvestingsprojecten. De woonverkaveling Losschaert werd in opdracht van het gemeentebestuur van Zwevegem ontwikkeld door Intercommunale Leiedal. Naast het sociale huuraanbod van Eigen Haard, vind je er ook 16 bouwkavels voor halfopen bebouwing die door Leiedal verkocht worden. Je bouwt er met eigen gekozen architect en aannemers, vrij van promotor. Daarnaast bouwt projectontwikkelaar ION uit Waregem er in de nabije toekomst nog een 60-tal koopwoningen en appartementen.

Benieuwd? Breng ons dan zeker een bezoekje. We voorzien een drankje voor alle bezoekers, de kleinsten kunnen zich ondertussen uitleven op het springkasteel.

Voor meer info: Website Sociaal Wonendag