Project op Transfosite gestart

Het project van de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard ging eigenlijk al van start op 22 april. Nu de voorbereidende werken klaar zijn, kon officieel de eerste steen gelegd worden. Dit gebeurde door de voorzitter Nele Roobrouck, in aanwezigheid van een groot deel van de bestuursleden van Eigen Haard.

De eerste fase omvat de bouw van 11 woningen en de 10 appartementen, alles gelegen in de Transfostraat. De drie resterende woningen in de Paul Ferrardstraat zullen aansluitend op de eerste fase gebouwd worden. We hopen dat de bouwwerken in zijn totaliteit zullen voltooid zijn tegen mei 2022.

Alle woningen hebben twee slaapkamers en zijn geschikt voor twee á vier personen. Ze zijn tevens allemaal rolstoeltoegankelijk, net als de gelijkvloerse appartementen.
Die appartementen hebben ook twee slaapkamers, maar zijn geschikt voor maximum drie personen. Iedere woning of appartement heeft vooraan een autostaanplaats.

Ook hier streeft Eigen Haard om het BEN-label te halen. Dit zijn de energienormen van de toekomst. Zo zet men in op een vraaggestuurd ventilatiesysteem en per woning worden telkens 9 PV-panelen voorzien. Voor de appartementen zijn er dit 8. Verder zorgen we voor een maximale isolatie en kijkt men naar de luchtdichtheid van de woningen. Met het halen van het BEN-label realiseert Eigen Haard volop een groener project, want belangrijke bouwaspecten als duurzaamheid, milieubewust bouwen en lagere verbruikskosten voor de huurders worden ten volle ingevuld.
De kosten van het project worden geraamd op 3.569.571,53 euro.